Dagligdagen

Huset åbnes i vuggestuen for alle, hvor der serveres morgenmad til kl. 7.30. Der serveres  (havregrød, havregryn og havrefras. Evt. frugt til at putte ovenpå sin morgenmad) der vil altid være et personale fra hvert hus kl. 7.


I løbet af formiddagen er der gang i forskellige aktiviteter rundt om i børnehaven. 


Vi spiser formiddagsmad rundt om på stuerne. Der kan være nybagte boller, ristet rugbrød, knækbrød, skorper eller lignende.  Dog i vuggestuen er der boller hver dag. Vi har fokus på selvhjulpenhed – alle børnene smører selv deres mad, den voksne putter smør på kniven men barnet smører selv sin mad.


Mandag og onsdag er gruppedage. Her fordyber grupperne sig i et tema/emne. Der er her fokus på de små grupper og deres alder, aktiviteter er målrettet til gruppernes alder, kompetencer osv. mandag er vores tur dag, hvilket betyder alle har madpakke med denne dag. Vi forsøger at komme ud af huset denne dag, enten på en kort eller lang tur. Nørområdet har mange fine udflugtssteder.


Tirsdag og torsdag: Her er den fri leg i centrum. Børnene kan her lege på tværs af grupperne. Dog vil der altid være nogle faste aktiviteter som er igangsat af en voksen, de andre voksne understøtter børnenes leg og hjælper med til at udvikle børnenes fantasi.

Fredag: Fælles dag med vuggestuen. Her arbejder vi sammen, netop for at skabe den røde tråd.


Vi spiser frokost som vores madmor står for. 1 gang om ugen får vi varmt mad, de øvrige dage får vi pålægsfade med rugbrød. Børnene tager selv deres tallerkner over på rullebordet, det skaber en følelse af at være en del af noget og barnet lærer at mestre.


Efter frokosten skal alle børn ud i garderoberne og have tøj på der passer til årstiden. 


Der igangsættes aktiviteter om eftermiddagen.


Der serveres eftermiddagsmad. Den dag vi får varm mad til frokost, spiser vi rugbrød til eftermiddag. 


Sidst på dagen samles vuggestuen og børnehaven, og lukker husene sammen.  

Mad i Fribørnehuset

Vi serverer en sund og varieret kost. Der vil ofte være forskellige lune retter samt rugbrød og hjemmebagte boller.

Se vores kostpolitik her

Facebook

Som forældre i Øster Jølby Fribørnehus tilbydes du at følge vores lukket facebook gruppe, hvor der dagligt uploades opslag fra dagen, beskeder, påmindelser mv.


Klik her